Spørgsmål

Her kan du læse svar på nogle af de spørgsmål, jeg hyppigst får fra læsere. Har du selv et spørgsmål, så Send mig en e-mail →

d. 20/5 2016

SP: Hvorfra kommer inspirationen til dine romaner?

SV: Jeg finder først og fremmest min inspiration i historiebøgerne. Det er meget vigtigt for mig, både som forfatter og som ivrig læser af historiske romaner, at bøgerne er historisk korrekte. Detaljerne – beskrivelser af klædedragter, boligforhold osv – skal stemme overens med det, vi ved om den historiske periode, hvor handlingen foregår. Også de store linjer – vigtige historiske hændelser, slag og eventuelle autentiske bipersoners liv og død – skal man som læser kunne stole på. F.eks er Cæsars død i begyndelsen af ‘Republikaneren’ beskrevet præcis som vidner fra datiden beskrev den.

d. 20/5 2016

SP: Hvorfor valgte du at gøre Demetrios (hovedpersonen i bøgerne) til læge?

SV: Det var en rent praktisk beslutning, som jeg tog i begyndelsen af arbejdet med trilogiens første del ‘Romeren’. Historien begynder med et knivattentat på en romersk senator. Det er næppe realistisk, at en politimand (de fandtes faktisk dengang – dog kun i Athen) ville være i stand til at gennemskue forensiske beviser, men takket være sin medicinske viden er Demetrios i stand til at foretage en primitiv obduktion og opdage den virkelige dødsårsag. Der sker desuden en række giftmord senere i historien, og her kommer Demetrios’ erfaringer med potentielt farlig medicin også til nytte, ligesom han foretager en trepanering (hulboring i kraniet) på sin ven General Marius. I det hele taget har beslutningen at gøre Demetrios til læge vist sig at være den helt rigtige. Også for hans datter Philomela, som i de kommende bøger fortsætter i sin fars spor.