Foredrag

En aften med forfatteren
En uformel snak om inspirationskilder, interesser og antikkens menneskelige betingelser. Hvordan opstod idéen til at skrive en krimitrilogi, der foregår i antikken? Hvor stor har researchbyrden været? Og hvor tæt på virkeligheden ligger handlingen i bøgerne egentlig?
Varighed: Én til halvanden time inkl. spørgetid.
Pris: kr. 2500,-

Send mig en e-mail →

Republikken fra fødsel til død
Den romerske republik er verdenshistoriens første eksempel på et repræsentativt demokrati. Der findes et utal af ligheder mellem antikkens Rom og vores moderne samfund – hovedsaligt fordi de fleste demokratiske lande har indføjet dele af Den romerske forfatning i deres egen stat. Hvordan opfandt romerne et demokratisk system, der kunne opretholdes i mere end 400 år og stadig i vid udstrækning benyttes i dag? På hvilke punkter var romernes demokrati forskellig fra det græske? Og hvorfor gik det romerske demokrati til grunde og endte i et militærdiktatur?
Varighed: To timer inkl. spørgetid.
Pris: Kr. 3000,-

Send mig en e-mail →

Roms historie
Ifølge traditionen blev Rom grundlagt d. 21 april år 753 før vor tidsregning.  Arkæologer har dog fundet spor af menneskelig aktivitet, der går meget længere tilbage. I løbet af foredraget gennemgår vi, hvorfor netop Rom udviklede sig til middelhavsregionens dominerende magt, og med hvilke midler byen opretholdt sin indflydelse gennem mere end 1000 år. Hvad er områdets oprindelseshistorie og hvilke myter knytter sig til Roms skabelse? Hvordan fungerede republikken og hvorfor gik den til grunde? Var det efterfølgende kejserdømme et rent militærdiktatur, eller udviklede det sig til en art godartet enevælde? Og hvorfor gik et så stort imperium omsider til grunde? Foredraget er gennemillustreret, hvorfor faciliteter som projektor eller storskærm, der kan tilsluttes en computer, er nødvendige.
Varighed: To timer med efterfølgende ubegrænset spørgetid.
Pris: Kr. 4000,-

Send mig en e-mail →